Grootkeukenkok

Grootkeukenkok

Overzicht

Algemeen
Opleidingsstuctuur Traiteur Banketaannemer
Modulefiches Hotelbedrijf
Algemene doelstellingen
Toelatingsvoorwaarden
Civiel effect
Inschrijvingskosten
Waar opleiding volgen
Uurrooster
Inschrijvingsmomenten

Inschrijvingsmomenten

Infomoment

dinsdag 23 augustus van 17u00 tot 21u00 Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt
zaterdag 27 augustus van 10.00u tot 14.00u Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt

Inschrijvingsmomenten
van maandag 22 augustus tot 22 september
zie contact

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen starten 1 september

Algemeen

De grootkeukenkok kookt in grote proporties, hij bereidt dus grote hoeveelheden van een gerecht en maakt daarbij gebruik van grote kookketels, braadsleden, vens en combisteamers. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het door hem bereide voedsel. Hij zal de eindcontrole hebben over de proportionering in de keuken.  Hij begeleidt het keukenpersoneel en assisteert naar de grootkeukenverantwoordelijke bij diens werkzaamheden en treedt bij zijn afwezigheid  op als zijn plaatsvervanger.

(naar boven)

Opleidingsstructuur Grootkeukenkok

(naar boven)

Modulefiches Grootkeukenkok

in voorbereiding

(naar boven)

Algemene doelstellingen

In de opleiding Grootkeukenkok worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.

Na de opleiding kan de cursist:
richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven - de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden - over de sector een algemeen beeld opbouwen - basisbereidingen in de keuken uitvoeren - onder begeleiding warme maaltijden bereiden - onder begeleiding koude maaltijden bereiden - maaltijden met vlees en gevogelte bereiden - maaltijden met vis bereiden - nagerechten bereiden - gerechten met vis bereiden - gerechten met vlees bereiden - een voedingsmiddelentabel gebruiken - voedingsleer en dieetleer toepassen - dieetmaaltijden bereiden - onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken - bereide dieetgerechten bewaren - bereide dieetgerechten regenereren - grootkeukengerechten bereiden - bereide gerechten bewaren - bereide gerechten regenereren - convenience food en instantproducten gebruiken.

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

De cursist moet voldoen aan de voltijdse leerplicht. Dit betekent dat de cursist op het ogenblik van zijn inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd.

Je hebt alle voorafgaandelijke opleidingen afgewerkt (basismodules hulpkok).
Je moet bij aanvang van de opleiding een medisch geschiktheidattest  (decretaal verplicht) aanbieden. Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

(naar boven)

Civiel effect

Deze opleiding leidt tot het certificaat Grootkeukenkok 1000 lt.

In combinatie met 'Aanvullende algemene vorming' leidt bekom je een diploma secundair onderwijs. Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

(naar boven)

Inschrijvingskosten

Inschrijvings en cursusgeld hotel bakkerij

(naar boven)

Waar opleiding volgen

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC - Coördinator
Rudy Rampelberg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(naar boven)

Uurrooster

Voorlopig uurrooster website 2012 2013 hotel en bakkerij s1: alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden wordt.

(naar boven)